Мед Атлант

Представниця Уповноваженого з прав людини прокоментувала смерть арештанта у СІЗО Франківська

Регіональна представниця Уповноваженого в Івано-Франківській області Людмила Непийвода прокоментувала випадок смерті 50-річного чоловіка, який помер внаслідок пожежі у камері Івано-Франківської установи виконання покарань.

Про це повідомляє Місто з посиланням на Суспільне.

Про цей випадок ми дізналися з мережі Інтернет — з допису у вихідні. Ми повідомили Уповноваженого. Станом на сьогодні відправили відповідні листи реагування на Західне міжрегіональне управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції для того, щоб з’ясувати усі події і можливі причини трагічного випадку, а також поінформувати Уповноваженого про проведені заходи, які унеможливлять схожі випадки в майбутньому, — каже Людмила Непийвода.

Крім того, регіональна представниця Уповноваженого розповіла, що лист надіслали і в Івано-Франківську обласну прокуратуру.

Ми відправили лист із клопотанням здійснити перевірку виявленого факту і вжити заходів для ефективного, належного, неупередженого розслідування, — сказала Людмила Непийвода.

Наразі, проводиться досудове розслідування. Відомості внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

З боку Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань проводиться службове розслідування у СІЗО. Це питання перебуває на особистому контролі Уповноваженого. Сьогодні ми очікуємо доконаних відповідей. Цей випадок є недопустимий. Але, допоки не буде завершене службове розслідування і досудове розслідування, говорити про причини, які призвели до смерті ув’язненого, не можемо, — каже регіональна представниця Уповноваженого.

Як раніше писало Місто, у пожежі в франківському СІЗО загинув чоловік.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...