Мед Атлант

Марш Захисників, забіг “Шаную воїнів” та хода пам’яті: як у Франківську вшанують полеглих Героїв

У вівторок, 17 серпня, о 13:00 в Івано-Франківську відбулася спільна пресконференція міської та обласної Асоціацій учасників АТО.

Попри те, що відбуватиметься офіційний військовий марш, третій рік поспіль відбуватиметься і Марш Захисників України 24 серпня. З Прикарпаття до Києва поїдуть три автобуси з ветеранами війни. Наш марш про гідність, честь і нагадування, шо ж кому боронити нашу державу. Це мирний марш, ми не допустимо ніяких провокацій, – каже голова правління міської Асоціації учасників АТО Василь Андріїв.
До Маршу Захисників запрошують і цивільних. Вони також можуть записатися на поїздку до Києва. Виїзд до Києва запланований на 23 серпня від Івано-Франківської ОДА.

Також на 30-у річницю Незалежності України у Києві пройде фестиваль «Створено ветеранами». У ньому візьмуть участь бійці, які мають свою справу, виготовляють якісь вироби. Хлопці представлять себе і покажуть позитивний образ ветерана. Хочемо популяризувати серед ветеранів відкриття власної справи», – каже начальник відділу в області Міністерства у справах ветеранів України Володимир Веркалець.

29 серпня День пам’яті захисників України. До цієї дати 28 серпня вдруге в Івано-Франківську відбудеться забіг “Шаную воїнів”. Маршрут стартуватиме з Меморіального скверу в 09:30 год. Забіг відкриватимуть діти загиблих учасників АТО. Також такий забіг пройде у Коломиї, Калуші, Городенці та Богородчанах. На ці забіги запрошуватимуть родини загиблих військовослужбовців. Після закінчення забігу подякують кожному учаснику забігу. На футболках учасників писатимуть прізвища загиблих воїнів.
29 серпня військові кличуть також на ходу пам’яті загиблих в Іловайську. Так цивільних просять вшанувати загиблих.
Після ходи у Меморіальному сквері відкриють пам’ятник загиблим Героям. Також військові висловили свою позицію щодо останніх подій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...