Мед Атлант

“Ситуація близька до критичної” – кількість хворих на COVID-19 зростає

У низці регіонів України зростає захворюваність на COVID-19, заявив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко під час брифінгу.

За інформацією фахівців KSE, кількість регіонів з досить критичною ситуацією зросла з чотирьох минулого тижня до 16 цього тижня. Чотири найкритичніших – Дніпропетровська, Харківська, Чернівецька та Житомирська області. У «зоні тимчасової безпеки» перебувають шість регіонів, де захворюваність зараз спадає, – Волинська, Луганська, Донецька, Сумська, Херсонська і Одеська області. Івано-Франківська область наразі входить в 10 міст з найбільшою кількістю хворих.  Пише Місто з посиланням на НВ.

На відміну від минулого тижня, 19 з 25 регіонів перебувають на стадії зростання, причому 16 регіонів показують досить велике зростання. Це може бути коливання навколо рівня плато і, в деяких випадках, вже початок індикації спалаху. Кожен з цих 16 регіонів зараз є досить критичним в тому плані, що з кожного з них може піти спалах. Поки про спалах в Україні ми не говоримо – ми говоримо про прискорення зростання, – пояснив експерт.

Ганиченко не виключає, що наступного тижня ситуація може змінитись на краще.

В Україні за добу COVID-19 діагностували у 890 осіб. Одужали 433 пацієнта, 27 осіб померли. Найбільше випадків зараження коронавірусом за минулу добу зафіксували в Києві, а також в Одеській, Харківській і Запорізькій областях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...