Мед Атлант

На Прикарпатті відкрили ще один заклад первинної медичної допомоги. ФОТО

Тільки вчора відкрили такий заклад в селі Пнів, Надвірнянського району, сьогодні в Маркові Солотвинської територіальної громади Івано-Франківського району, а завтра відкриють на Городенківщині.

В урочистому відкритті взяли участь Народний депутат України Василь Вірастюк, голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, в. о. директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак, голова Івано-Франківської районної держадміністрації Олександр Ярощук, селищний голова Солотвина Манолій Піцуряк, та інші представники влади і духовенства.
Кошторисна вартість об’єкта загалом складає 6 038140 грн., здебільшого це кошти з обласного бюджету і частина з місцевого.
Амбулаторія, яку відкрили сьогодні обслуговуватиме близько 5,5 тисяч населення сіл Маркова та Бабче.
«Тут є всі умови для надання якісної і ефективної первинної медичної допомоги», – каже Володимир Дзьомбак і додає, що амбулаторія оснащена всім необхідним новітнім обладнанням.
У цьому закладі первинної медичної допомоги працюватиме 3 сімейні лікарі, 7 медсестер та інший персонал.
Голова ОДА Світлана Онищук відзначила, що останнім часом на розвиток галузі медицини в області виділяють великі кошти, тому ми бачимо хороший результат.
«Нам вдається подбати про своїх краян, адже якщо раніше, до прикладу, про таку амбулаторію люди могли тільки мріяти, то сьогодні в багатьох населених пунктах вони уже функціонують на повну», – додає очільниця області.
На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та повітряна кулька
На зображенні може бути: у приміщенні
На зображенні може бути: у приміщенні

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...