Мед Атлант

Чорногорія посилює обмеження на в’їзд до країни

Уряд Чорногорії оголосив про посилення обмежень на в’їзд до країни через стрімке поширення коронавірусу.

Про це повідомляє Балканський оглядач у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Чорногорським громадянам та іноземцям дозволяється в’їзд до Чорногорії лише за виконання однієї з наступних умов: вакцинація від COVID-19 (хоча б однією дозою); негативний ПЛР-тест не старше 72 годин; докази перенесеної хвороби COVID-19 (після позитивного ПЛР-тесту або швидкого тесту на антиген має пройти не менше 14 і не більше 180 днів); негативний експрес-тест на антиген не старше 48 годин.

Якщо особи, незалежно від того, чи є вони чорногорськими громадянами, чи іноземцями, які мають постійне місце проживання в Чорногорії, не мають жодного з чотирьох доказів, їх направляють на 14-денну самоізоляцію, яка може бути припинена на шостий день після в’їзду до Чорногорії після негативного ПЛР-тесту.

Водночас до Чорногорії все ще без будь-яких обмежень можна в’їжджати із Сербії, Хорватії, Боснії і Герцеговини, Албанії, Косово та Північної Македонії.

Як зазначається, за останні 28 днів у Чорногорії зареєстровано 930 інфікованих коронавірусом туристів, що становить 12,84% від загальної кількості виявлених випадків зараження за цей період (7 243).

Інші запроваджені обмеження стосуються весіль, днів народжень та інших приватних урочистих заходів, які організовуються в закладах громадського харчування. Такі заходи можуть проводитися за участі господарів та гостей, які мають Національний цифровий COVID-сертифікат і отримали хоча б одну дозу вакцини; мають негативний тест ПЛР не старше 72 годин; перехворіли на COVID-19 (після позитивного ПЛР-тесту або швидкого тесту на антиген має пройти не менше 14 і не більше 180 днів); мають негативний експрес-тест на антиген не старше 48 годин.

Об’єкт громадського харчування зобов’язаний призначити особу для контролю за дотриманням передбачених заходів. Виконувати живу музику всередині закладів громадського харчування, як і раніше, заборонено.

Простори у сфері культури, які передбачають одночасну присутність кількох осіб в одному місці (театри, кінотеатри, музеї, галереї тощо), можна відвідати, якщо у людини є хоча б один із чотирьох доказів з Національного цифрового COVID-сертифікату, а в закладі є особа для контролю за дотриманням встановлених заходів.

Похорони мають відбуватися у присутності до 10 осіб та з обов’язковим носінням захисних масок.

Забороняються збори понад 50 дорослих на відкритому громадському просторі (на тротуарах, площах, вулицях, набережних тощо). Менша кількість людей може збиратися із дотриманням встановлених заходів (носіння масок та дотримання дистанції).

Уряд також рекомендує обмежити тривалість шкільного уроку до пів години.

Ці заходи діятимуть з 21 серпня до 10 вересня. У разі зміни епідеміологічної ситуації їх будуть негайно корегувати.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...