Мед Атлант

У Карпатському заповіднику встановлять дерев’яний шлагбаум, щоб запобігти незаконним заїздам

Після повідомлень про неодноразові заїзди джипів і квадроциклів у Карпатський біосферний заповідник його адміністрація встановить шлагбаум на місці заїзду й посилить патрулювання високогірних територій.

Про це заповідник повідомив у Facebook.

Після звернень щодо джипів та квадроциклів на території Карпатського біосферного заповідника (яким там бути заборонено) адміністрація створила спеціальну комісію та організувала перевірки в трьох природоохоронних відділеннях.

Перевірка показала, що заїзди відбувалися з місць, непідконтрольних заповіднику. В одному випадку — заїзді на гору Петрос — заїжджали з облаштованої 2013 року дороги, яка закріплена за Богданською територіальною громадою.

Щоб запобігти незаконним заїздам, в одному з місць облаштовують дерев’яний шлагбаум. Також планують розмістити додаткові інформаційні таблички про заборону руху автотранспорту в горах і закликають «мандрувати в стилі еко».

Щоб не дозволити джипам і квадроциклам заїжджати в Карпатський заповідник, на в'їзді встановили шлагбаум. Фото серпня 2021 року

 

На тлі зростання кількості туристів у Карпатах перед Днем Незалежності адміністрація заповідника посилить патрулювання його високогірних відділень. Усіх охочих допомогти просять долучитися до волонтерської команди охорони.

Раніше заповідник повідомляв, що 21-24 серпня через наплив туристів обмежить проїзд до підніжжя гори Говерла дорогою до спортивної бази «Заросляк».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...