Мед Атлант

День Державного Прапора в Івано-Франківську розпочався з молитви. ФОТО

Сьогодні, 23 серпня, коли українці святкують День Державного Прапора України, відбулося урочисте підняття жовто-блакитного прапора на головному Майдані Івано-Франківська.

З цієї нагоди, у переддень святкування відновлення української державності, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин у співслужінні духовенства інших конфесій здійснив чин благословення українського прапору, інформують на сторінці Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

На площі зібралися кілька сотень франківців, гостей міста, військовослужбовців, учасників АТО, воїнів УПА, духовенства та представників міської та обласної влади.

Дійство розпочалося із молитви та благословення прапору, який на Всеукраїнській Патріаршій прощі до Крилоса освятив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.

Архієрей благословив усіх присутніх, Батьківщину Україну, воїнство та весь український народ.

«Ми спільно з усім духовенством молимося за вас, благословляємо вас і разом з вами радіємо з нагоди цих величних свят нашої держави України», – звернувся до пристуніх з вітальним словом Митрополит Володимир.

Врочисто, під гімн України, підняли Державний прапор міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, народна депутатка України Оксана Савчук, держслужбовці, учасники АТО, родичі загиблих бійців та інші почесні гості свята.

Мер міста наголосив на тому, що одна з основних ідей Прикарпаття – це відстоювати християнські цінності, адже Івано-Франківська область була однією з перших, де відбувся вихід української греко-католицької церкви з підпілля.

Загиблих на війні з російськими окупантами на Донбасі вшанували хвилиною мовчання. Відтак до містян звернулись представники різних щаблів державної влади, щоби привітати з великим та знаменним святом кожного українця.

Читайте також: В Україні відзначають День Державного Прапора

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...