Мед Атлант

Педагоги Прикарпаття обговорили реформу української школи

Перед початком нового навчального року в Івано-Франківську відбулася обласна серпнева конференція педагогічних працівників «Нова українська школа: підсумки та стратегічні пріоритети організації освітнього процесу в закладах освіти Прикарпаття у 2021-2022 навчальному році».

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Богдан Футерко, голова обласної ради Олександр Сич, керівники департаментів, управлінь, закладів освіти та педагоги Івано-Франківщини.

Звертаючись до прикарпатських освітян, Богдан Футерко передав педагогам вітання від голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук із 30-ю річницею відновлення Незалежності України.

Галузь освіти надзвичайно важлива для будівництва сучасної України. Саме від працівників освіти, від еліти нашого краю залежить майбутнє області та нашої країни. Хотів би подякувати освітянам за їх роботу у складний період захворюваності населення на коронавірус. Завдяки вашому професіоналізму у цих важких умовах було якісно організовано навчання, – наголосив посадовець. – Приємно відзначити, що влада докладає багато зусиль для розвитку освіти. Зокрема, будуються школи, вдосконалюється освітня інфраструктура, запроваджуються нові методи навчання, використовуються новітні освітні технології. Дякую вчителям за наполегливу роботу та бажаю їм творчої наснаги, вагомих здобутків у новому навчальному році.

У рамках конференції учасники обговорили підсумки минулого навчального року та особливості організації освітнього процесу в 2021/2022 навчальних роках, окреслили нагальні проблеми та шляхи їх вирішення.

Йшлося і про нові стандарти української школи, виклики освітньої реформи, формування спроможної мережі закладів освіти в умовах децентралізації та організацію харчування у закладах освіти.

Також заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко спільно з головою обласної ради Олександром Сичем вручили нагороди освітянам – лауреатам обласної премії імені Івана Косика.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...