Мед Атлант

В Україні з’являться власні кібервійська

Президент України доручив уряду підготувати законопроєкт про створення кібервійськ та розрахувати потреби у необхідних для цього матеріально-технічних і фінансових ресурсах.

Про це повідомляє Місто з посиланням на DW.

У четвер, 26 серпня, президент підписав указ про рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України від 14 травня 2021 року “Про невідкладні заходи з кібероборони держави”, який опублікований на сайті президента.

Цим указом Зеленський постановив ввести в дію відповідне рішення РНБО та контролювати виконання цього рішення. Указ президента набув чинності в день його опублікування.

Рішення РНБО передбачає, що для створення у системі міністерства оборони України кібервійськ потрібно розрахувати обсяг матеріально-технічних та фінансових ресурсів, необхідний для їхнього створення та функціонування. А також потрібно укомплектувати особовий склад кібервійськ з урахуванням оптимального співвідношення військовослужбовців, працівників міністерства оборони України, а також зарахованих у запас, резервістів та інших категорій осіб.

У рішенні РНБО також вказується, що уряд має у двомісячний строк розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо створення та функціонування у системі міністерства оборони України кібервійськ.

Крім того, Зеленський підписав того ж дня ще один указ, яким постановив ввести в дію інше рішення РНБО “Про Стратегію кібербезпеки України”, затвердити Стратегію кібербезпеки України, а також визнати такою, що втратила чинність, статтю 2 Указу президента України від 15 березня 2016 року “Про рішення РНБО від 27 січня 2016 року “Про Стратегію  кібербезпеки України”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...