Мед Атлант

Франківський професор став лауреатом премії імені Івана Франка

Професор Іван Монолатій отримав міську премію імені Івана Франка в галузі літератури за книгу “Переможене горе. Мнемонічні фігури (без)державної літератури”.

Урочисте вручення премії нашому науковцеві відбулося вчора, 27 серпня, у 165-річницю від дня народження видатного українського поета Івана Франка, повідомля пресслужба ПНУ імені Стефаника. Як зазначає професор Іван Монолатій, книжка “Переможене горе. Мнемонічні фігури (без)державної літератури” стане добрим путівником стане добрим путівником у світ української літератури, вкотре відкриваючи для всіх зацікавлених її позитиви і неґативи, сильні і слабкі боки, а також героїв і антигероїв картини українського світу ХХ сторіччя,  які зауважив не літературознавець, а лише історик і політолог.

Нагородження провели в день народження Каменяра. Міська премія імені Івана Франка в галузі літератури і журналістики заснована Івано-Франківською міською радою є найвищою в місті відзнакою, яку за поданням комісії з міської премії імені Івана Франка присуджує виконавчий комітет міської ради.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...