Мед Атлант

У карпатські річки випустять близько 150 тис. мальків струмкової форелі

З 30 серпня по 1 вересня 2021 року зарибнюватимуться гірські річки на території Чернівецької та Івано-Франківської областей. У річки Прут, Дністер та їх притоки заплановано випустити понад 145 тис. екз. струмкової форелі.

Про це повідомляє Управління Державного агентства рибного господарства у Івано-Франківській області.  Рибопосадковий матеріал вирощено на Рибоводному форелевому заводі «Лопушно» за державні кошти.

Довідкова інформація:

Вселення цінного аборигенного виду – форелі струмкової – здійснюватиме Державна установа «Рибоводний форелевий завод «Лопушно»» (Чернівецька область) відповідно до розробленого Інститутом рибного господарства НААН України науково-біологічного обгрунтування.

Рибоводний форелевий завод займається штучним розведенням лососевих видів риб. Рибзавод технологічно самодостатній, має маткове та ремонтне поголів’я форелі, проводить інкубацію ікри, вирощує мальків та здійснює їх вселення в загальнодержавні рибогосподарські водні об’єкти. За період з 2011 по 2020 роки заводом до водойм України випущено 1,6 млн екз. дунайського лосося, струмкової та райдужної форелі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...