Мед Атлант

В Підлютому провели особливі канікули для особливих дітей

Після річної перерви протягом літа 2021, з благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Владики Володимира Війтишина, в урочищі Підлюте відбувся корекційно-реабілітаційний табір для дітей з аутизмом.

З 15 по 29 серпня, в урочищі Підлюте, для учасників тривала цікава духовна та фізична програма.

Організатором відпочинку став центр розвитку особливої дитини «Світанок». Саме волонтери-педагоги з даної організації працювали з учасниками табору. Серед них були логопеди, психологи, реабілітологи.

Загалом у таборі взяли участь 48 дітей, які приїхали сюди зі своїми батьками, отже загальна кількість учасників становила 114 осіб.

Щодня програма табору, окрім фізичної реабілітації, також включала в себе духовну частину. Учасники молилися Божественну Літургію, могли приступити до Таїнств Сповіді і Святого Причастя. Духовний супровід дітям та батька склав о. Василь Філіпович, який був завжди відкритим для проведення духовних розмов.

Так само, діти користали з насиченої мистецько-соціаль програми табору, для них підготували різні види діяльності – музикотерапію, арттерапію, адаптивну фізкультуру, робота в майстерні, заняття по соціалізації.

Не менш важливим на такому відпочинку є те, що діти, перебуваючи в урочищі Підлюте, мали нагоду також оздоровитися, адже це місце славиться своїми лікувальними джерелами та чистим Карпатським повітрям.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...