Мед Атлант

600 добровольців: у Франківському батальйоні тероборони є вакансії

По області сформують сім батальйонів територіальної оброни. Один із них – у місті Івано-Франківську.

Франківський батальйон дислокуватиметься на вулиці Ребета, поінформував у прямому ефірі на радіо Західний Полюс міський голова Франківська Руслан Марцінків.

“Дуже важливо якнайшвидше сформувати цей батальйон, зараз іде набір працівників, – сказав Марцінків. – Хто хотів би піти служити, закликаємо піти служити в територіальній оброні”.

За словами Марцінківа, в складі міського батальйону тероборони є 45 чоловік на постійній основі. 23 офіцерські посади, решта – солдати і сержанти. Крім того, є 600 вакансій – це добровольці, які працюють на своїй роботі і можуть укласти контракт у батальйоні тероборони. Добровольці будуть час від часу проходити навчання зі збереженням заробітної плати. У разі потреби вони підлягають призову і одразу формується цей батальйон, пояснив мер.

“Базове завдання тероброни – перешкодити замінуванням, терактам, диверсіям на об’єктах стратегічної соціальної інфраструктури міста, – зазначив мер і як приклад навів мости до Франківська через Бистрицю. – Охорона громадського порядку в разі військових дій. Електрика, вода, вокзал – це теж стратегічні об’єкти”.

Читайте також, Франківських чиновників вчитимуть стріляти з пневматичної зброї

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...