Мед Атлант

Шахрайство в мережі: прикарпатські поліцейські закликають громадян бути обачними

Працівники поліції звертаються до мешканців Івано-Франківщини з проханням не втрачати пильність та надають громадянам інструкції, як вберегти свої гроші від аферистів.

Днями на лінію «102» надійшло повідомлення від 33-річної мешканки Богородчанщини, що вона стала жертвою шахраїв. Як встановили слідчі, жінка через інтернет знайшла потрібні палети для опалення і вирішила замовити їх, надіславши на картку невідомих 51 тисячу 400 гривень. Як результат, потерпіла втратила кошти, а потрібний товар так і не отримала.
За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).
Поліція Прикарпаття вкотре звертається до громадян і наголошує пам`ятати:
– часто зловмисники створюють аналог вже існуючої сторінки з товаром, від себе додає тільки номер телефону і банківської карти. Усі інтернет-афери, пов’язані з продажем товару, об’єднує одна умова – 100-відсоткова оплата або передоплата на відповідний картковий рахунок.
– обов’язково перевіряйте дані продавця в інтернеті. Введіть у пошукову систему номер телефону, e-mail, реквізити для оплати та інші дані про продавця. Таким чином можна буде знайти відгуки або ж компрометуючу інформацію;
– не поспішайте робити передоплату;
– якщо вам пропонують перерахувати кошти на картрахунок – вимагайте від продавця (або покупця) копію паспорта, а від інтернет-магазинів – реєстраційні документи. Шахраї зазвичай використовують банківські картки сторонніх осіб, тому звертайте увагу на розбіжності між анкетними даними продавця та власника картрахунку;
– не купуйте товар за заниженою ціною. Перевіряйте реальну вартість такого товару в мережі або в магазинах, а також на сайтах порівняння цін. Низька ціна – перша ознака обману.

Читайте також: Прикарпатські рятувальники на місці пожежі виявили тіло чоловіка. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...