Мед Атлант

У мережі заявляють про “злиття” даних з Дії: реакція Мінцифри на фейк

У мережі поширюється інформація про те, що користувач одного форумів виставив оголошення на продаж даних мільйонів українців, стверджуючи про їх походження з сайту diia.gov.ua. У Мінцифрі називають це провокацією та продовженням гібридної війни.

Про це йдеться повідомляється у телеграмі Дії.

Гільдія IT Фахівців пише, що на доказ правдивості своїх слів, користувач FreeCivilian виставив декілька пробних файлів різного розміру. Які нібито користувачі завантажували в додаток і на портал.

На це у Міністерстві цифрової трансформації заявили, що такі повідомлення почали з’являтись ще з минулих вихідних.

“Такі оголошення мають на меті не тільки залякати суспільство. А ще й дестабілізувати ситуацію в Україні, зупинивши роботу державного сектору”, – зазначили там.

Там закликали українців не піддаватися паніці. Оскільки “усі персональні дані перебувають під надійним захистом у держреєстрах. А оголошення про можливість купити дані, отримані після злому 14 січня, є аферою: шахраї продають старі дані, що скомплектовані з багатьох джерел, які були злиті до 2019 року”.

Там нагадали, що користувачами мобільного застосунку Дія є 13,5 млн українців.

“Він не зберігає персональних даних, а лише відображає те, що зберігається про них у відповідних державних реєстрах”, – резюмували у відомстві.

Читайте також: Проїзд дорогами державного значення на Прикарпатті забезпечено

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...