Мед Атлант

У Коломийській громаді створюють опорні школи

Конкурсна комісія з визначення опорного закладу освіти розглянула перспективні плани розвитку ліцеїв на три роки та опис інвестиційних потреб опорних закладів.

Про це повідомив Богдан Станіславський.

За її рішенням в Коломийській громаді можуть з’явитися три нові опорні школи:

  • ліцей №1 імені Василя Стефаника з 2 філіями: Воскресинцівський та Корницький ліцеї;
  • ліцей №4 імені Сергія Лисенка з 2 філіями: ліцей №3 та початкова школа №20;
  • ліцей №8 з 2 філіями: Іванівецька гімназія імені Михайла Вишиванюка та Товмачицький ліцей.
Також комісія рекомендувала долучити ліцей №6 імені Героя України Тараса Сенюка як філію до опорного закладу освіти – ліцею №9. Тепер залишилося затвердити ці пропозиції на громадських слуханнях та засіданні сесії Коломийської міської ради.
Це вже другий етап створення опорних шкіл у нашій громаді. Ті ліцеї, які пройшли конкурс минулого року та реорганізувалися, вже відчули позитивний ефект цих змін. Ми отримали 2,5 мільйони гривень підтримки з державного бюджету на придбання шкільного автобуса та сучасного кабінету хімії. Також їдальні цих закладів буде оновлено завдяки державній програмі капітальних ремонтів харчоблоків.
“Це тільки початок тих якісних змін, які чекають наші школи. Переконаний, що завдяки створенню мережі опорних закладів рівень наших ліцеїв зросте як у плані навчання дітей, так і в плані їхнього комфорту”, – пише мер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...