Мед Атлант

Журналісти із Донеччини ознайомилися із життям та побутом горян на Верховинщині. ФОТО

У рамках реалізації проєкту “Схід і захід: журналістський обмін” делегація представників засобів масової інформації Донеччини відвідала Верховинський район.

Відповідно до програми міжрегіонального обміну Донецької делегації на Прикарпаття, де у середу, журналісти відвідали Білоберізьку територіальну громаду. Проект із журналістських обмінів реалізується в рамках ініціативи «Івано-Франківщина та Донеччина будують мости для співпраці». У рамках проєкту передбачено налагодження соціальних, культурних, економічних зв’язків між обома областями країни.

Під візиту представники засобів масової інформації зі Сходу України мали можливість поспілкуватися з представниками влади, зокрема, головою районної державної адміністрації Василем Бровчуком, головою Білоберізької громади Дмитром Іванюком та іншими посадовцями. Відвідали ЦНАП громади, та перший в області Дія Центр, що нещодавно розпочав свою роботу в селі Устеріки. Голова громади Дмитро Іванюк коротко охарактеризував процес об’єднання даної територіальної громади та етапи будівництва Дія Центру. Медійники детально ознайомилися із особливостями та специфікою організації роботи і надання державних та соціальних послуг, враховуючи умови проживання людей у високогірних районах.

У свою чергу, голова Верховинської РДА зазначив, що такий досвід стане поштовхом для налагодження постійної комунікації та в подальшому співпраці між двома регіонами.

«Я радий вітати вас на Верховинщині, маю надію, що даний проєкт «Схід і Захід: журналістський обмін» будує мости для співпраці між Івано-Франківською та Донецькою областями буде діяти на постійній основі. Тож у майбутньому нам необхідно підтримувати та поглиблювати наше співробітництво, гуртуватися і ділитися досвідом та переймати кращі практики одні у одних, для зміцнення, розвитку та процвітання нашої держави», – сказав очільник району.

На завершення візиту журналісти відвідали етнографічний музей старожитностей Гуцульщини, який знаходиться в селі Криворівня, де власник Ярослав Зеленчук провів цікаву та захоплюючу екскурсію про життя та побут гуцулів.

Читайте також: У Франківську муніципали виявили чоловіка без свідомості. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...