Мед Атлант

Україна може втратити власний видобуток газу

Сьогодні, 11 лютого, стало відомо, що Україна може втратити власний видобуток газу.

Про це повідомила асоціація газовидобувних компаній України.
Україна ризикує втратити власне газовидобування через емоційні рішення влади та ініціативи. Країна, яка прагне бути частиною Європейського Союзу, не може думати лише про сьогодні, а повинна мислити стратегічно. Українська влада має бути зацікавлена у нарощенні газовидобутку, адже зупинка інвестиційної діяльності призведе до ще більшої залежності від імпорту енергоресурсів.
Асоціація газовидобувних компаній України, яка об’єднує провідні видобувні підприємства, категорично проти законопроєкту № 7038, що передбачає радикальне підвищення ставок рентної плати за видобування природного газу.
Окрім того, в поточних умовах України та розвитку галузі, єдиним джерелом для фінансування нафтогазовидобувних проєктів є саме доходи видобувних підприємств. Без постійного вкладання значних коштів у розвідку та розробку нафтогазових ділянок, видобуток буде зменшуватися щонайменше на 10-15% в рік.
Асоціація газовидобувних компаній України закликає Парламент не підтримувати законопроєкт № 7038, та звертається до Президента України та Уряду невідкладно вжити заходів, щоб не допустити зупинку інвестиційної діяльності та втрату вітчизняного газовидобутку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...