Мед Атлант

Власник лева, що проживає на Франківщині, відмовився віддати тварину

Ситуація з порятунком лева Ромки змінилася.

Зранку, 12 лютого, активісти разом з «Притулком для диких тварин» прибули до села Старуня на Богородчанщині, щоб забрати лева, попередньо домовившись про це із господарем. Але все пішло не за планом: власник лева Андрій Сидорук раптово категорично відмовився добровільно передавати тварину.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці UAnimals.

Як ми раніше розповідали, умови утримання Роми не відповідають його біологічним та видовим особливостям, а його безконтрольні прогулянки є небезпечними як для звіра, так і для навколишніх. До того ж, такі види тварин можуть утримувати лише профільні організації із спеціальною підготовкою”, – йдеться у дописі.

Саме тому зібрали цілу команду для порятунку лева. На місце прибула машина із кліткою, яка повністю відповіла міжнародним стандартам перевезення тварин ІАТА. Також лева у дорозі мав супроводжувати ветеринар.

І, якби власник погодився, ввечері тварина вже була би у найкращому спеціалізованому притулку України для таких тварин.

Проте Андрій Сидорук навідріз відмовився передавати лева і шукав будь-які зачіпки, аби не віддати Рому.

“Наразі ситуація з утриманням лева є критичною, а також є прямою загрозою для тварини та мешканців села”, – кажуть активісти.

Оскільки державних реабілітаційних центрів для левів на сьогодні в Україні немає, єдиним прийнятним варіантом є передача Роми на перетримку до Притулку фонду, що спеціалізується на допомозі диким тваринам. А згодом, отримавши дозвіл, лева мають перевезти до спеціалізованих реабілітаційних центрів в Європі чи Африці.

“Так як питання вилучення лева не вдалося з власником вирішити мирно – доля Роми буде вирішуватись в правовому полі. Закликаємо Державну екологічну інспекцію Карпатського округу та поліцію Івано-Франківської області до співпраці, аби скласти професійно ВСІ необхідні протоколи та ретельно зібрати матеріали для підготовки до суду”, – наголошують активісти.

Читайте також, За добу 1 897 прикарпатців вакцинувалися від коронавірусу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...