Мед Атлант

Воїни-“афганці” Калуша зробили ремонт офісу територіального об’єднання своїми силами

Напередодні 33-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав у Калуші відбулося урочисте відкриття нового приміщення для Калуського територіального об’єднання воїнів Афганістану.

Відтепер воїни-інтернаціоналісти матимуть нове приміщення для своєї діяльності. Адже впродовж багатьох років громадська організація для своєї роботи використовувала старе приміщення друкарні, інформують “Вікна” з посиланням на Калуську РДА

З нагоди відкриття приміщення для «афганців» відбулися урочистості, у яких взяли участь представники Калуської РДА, міської ради, учасники бойових дій, воїни-інтернаціоналісти, мешканці громади. Священник о. Ігор Пришляк освятив приміщення, поблагословив та привітав воїнів-інтернаціоналістів.

Привітав своїх побратимів і керівник громадської організації Володимир Сорохтей та подякував владі за допомогу в облаштуванні та оснащенні приміщення. За його словами, воїни-“афганці” зробили ремонт приміщення своїми силами. Відтепер вони матимуть можливість частіше зустрічатися і спілкуватися, приходити сюди зі своїми радощами чи проблемними питаннями та знаходити підтримку і розуміння.

“Спілка ветеранів Афганістану в нашій громаді є дієвою організацією. Колишні воїни підтримують один одного, не забувають сім’ї загиблих, проводять просвітницьку роботу патріотичного спрямування. Приміщення розташоване у місці, де відбувалися важливі приємні події (колишній РАЦС), тому і надалі, я впевнений, тут буде позитивна атмосфера. А музей стане місцем зустрічей не тільки для воїнів-“афганців”, але й для дітей, учнів закладів освіти, громадськості. Адже артефакти дають можливість відчути дух афганської війни — важливих сторінок нашої історії”, — впевнений міський голова Андрій Найда.

Читайте також, У Франківську на вулиці Молодіжній планують облаштувати урбан-парк

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...