Мед Атлант

Львівські медики змогли відновити прикарпатцю рухливість пальців після травми. ФОТО

Його пальці могли б більше ніколи не стиснути скальпель, а кар’єра ветеринара – закінчитися через випадкове падіння.

Хірургам 8-ї лікарні Першого медичного об’єднання Львова вдалося відновити руку 24-річному Андрієві із Прикарпаття.

Молодий чоловік працює ветлікарем. Він рятує життя тваринам і щодня оперує. Місяць тому він невдало сперся на вікно, яке під вагою трісло і порізало його руку: пошкодив сухожилля та нерви. У районній лікарні йому зашили рани, але про те що пальці правої руку не працюють Андрій дізнався, лише за два тижні, коли зняли шви. Він не зміг взяти рукою не те, що медичний інструмент, а елементарно – виделку.

“Коли Андрій звернувся до наших лікарів ті відразу попередили – єдине лікування – операція і зволікати не можна. Аби молодий чоловік міг надалі згинати пальці, наші хірурги з’єднали розірваний сухожилок та відновили цілісність серединного нерва. Операція тривала кілька годин. Минула успішно. І хоча попереду у Андрія два місяці реабілітації, після неї хірург має всі шанси повернутися до операційної і впевнено взяти до рук скальпель”, – пишуть медики.

До слова, новий напрям мікрохірургії кисті та стопи поєднує у собі кілька спеціальностей, які дозволяють якнайкраще підійти до лікування кожного пацієнта, а саме: пластичної реконструктивної мікрохірургії, травматології та ортопедії, нейрохірургії, а також мікросудинної хірургії.

Читайте також: 12 пацієнтів Івано-Франківської ЦМКЛ чекають на трансплантацію органів. Що про це відомо

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...