Мед Атлант

В одній з церков Солотвинської громади освятили престіл

В суботу, 12 лютого, на свято Трьох Святих, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин здійснив пастирський візит на однойменну парафію у с. Маркова Солотвинського деканату.

Владика очолив урочисту божественну Літургію і освятив нові престіл і тетрапод.

Митрополита Володимира вітали на церковному подвір’ї хлібом-сіллю, а зібране духовенство на чолі з парохом храму, деканом Солотвинським о. Володимиром Вишнівським запросили Архієрея очолити святкове богослужіння.

На початку візиту Владика освятив новий престіл та тетрапод. Після чого Владика розпочав Архієрейську Божественну Літургію, на якій йому співслужили численні отці Солотвинського протопресвітеріату.

Роздумуючи над Євангелієм свята, Архієрей говорив про роль визначних Ієрархів, великих учителів і проповідників Східної Церкви – св. Василія Великого, св. Григорія Богослова та св. Івана Золотоустого.

Так, як сонце є джерелом світла, так і душа кожного з цих трьох святителів була саме тим джерелом світла з Христової науки, джерелом світлих чеснот серед поганства та єретиків, – наголосив Архієрей.

Владика Володимир, описавши постать кожного з трьох ісповідників християнства, наголосив на тому, що за прикладом святителів і ми будьмо непоборними та неустрашними борцями за святу Церкву, Христа – Богочоловіка, у цей важкий час.

За прикладом великих Учителів виробляймо в собі сильну волю і характер, щоби поборювати ворогів Бога і Церкви, – побажав Архієрей.

Після святої Літургії відбулося освячення службових автомобілів Солотвинської селищної ради. Також, Владика освятив воду та покропив нею усіх присутніх та благословив святий храм.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...