Мед Атлант

На Прикарпатті формують загони територіальної оборони області

15 лютого в Івано-Франківській ОДА розглянули питання завдань і заходів, визначених Законом України «Про основи національного спротиву» та необхідних для підготовки і ведення територіальної оборони в Івано-Франківській області.

Командир бригади територіальної оборони, підполковник Юрій Копадзе доповів, що, відповідно до згаданого закону, з 1 січня цього року в області сформовані 8 військових частин територіальної оборони.

Наразі підрозділи територіальної оборони області працюють у штатному режимі, проведено уточнення документів щодо їхнього забезпечення матеріально-технічними запасами, озброєнням і технікою. Облаштовуються пункти постійної дислокації, кімнати зберігання зброї, чергових служб, режимно-секретних органів.

«Загони територіальної оборони укомплектовуються особовим складом, проводиться рекламно-агітаційна робота для залучення до таких загонів резервістів. За словами військового, особливих вікових обмежень щодо вступу до загонів тероборони немає. Громадяни України, чоловіки і жінки, віком від 18 до 57 років можуть укласти угоду на службу у резерві. Серед іншого йшлося й про забезпечення захисту населення області у захисних спорудах цивільного захисту від факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час та дії засобів ураження в умовах ускладнення воєнно-політичної ситуації», – повідомили в ОДА.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...