Мед Атлант

На Прикарпатті у 85 лікарнях виплатили підвищену зарплату медикам

Сьогодні, 15 лютого, на нараді під головуванням голови облдержадміністрації стало відомо, що ще не всі лікарні уклади договори з НСЗУ.

На нараді під головуванням голови облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій, районних рад та територіальних громад обговорили декілька питань. Серед них питання про забезпечення виконання постанови уряду, стосовно питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я.  Згідно з постановою, з 1 січня 2022 року на рівні 20 тисяч – для лікарів та 13,5 – для середнього медперсоналу.

На січень 2022 з обласного та місцевих бюджетів передбачено спрямування 102 мільйони 789 тисяч гривень для оплати праці працівникам медичних закладів. Станом на 10 лютого спрямовано 103 мільйони 999 тисяч гривень для оплати зарплати медпрацівникам. Гроші спрямовані з обласного, місцевого бюджетів, із залишків фінансового ресурсу з минулого року тощо, – доповів заступник директора Департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак.

Станом на сьогодні, не всі медичні заклади уклади договори з НСЗУ.

Є заклади, які майже не виплатили підвищену заробітну плату, це: Рогатинська ЦРЛ, Прикарпатський обласний центр психічного здоров’я, Івано-Франківський спеціалізований заклад з надання психіатричної допомоги, Верховинська багатопрофільна лікарня, Яблунівська лікарня, Яремчанська ЦМЛ і Косівська ЦРЛ. Ці всі заклади очікують поступлення коштів, – додав Дзьовбик.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...