Мед Атлант

Захисні споруди Франківщини можуть вмістити майже 100% жителів області

Захисні споруди, розташовані на території Івано-Франківщини, можуть вмістити майже 100% жителів області. Система централізованого оповіщення працює справно.

Про це на нараді в голови облдержадміністрації повідомив начальник управління з питань цивільного захисту ОДА Володимир Стебницький, передає Суспільне.

Він розповів, скільки укриттів є на Франківщині станом на 15 лютого та на яку кількість людей вони розраховані.

  • В області є 790 захисних споруд. З них — 112 сховищ та 678 протирадіаційних укриттів. 78% споруд — повністю або обмежено готові до використання. Там можуть сховатися до 107 тис. людей.
  • Крім того, на Франківщині є 937 найпростіших укриттів — підвалів, підземних стоянок. Вони можуть вмістити 198 тис. людей, що складає 18% від усього населення області.
  • Також для укриття людей можуть використовуватися понад 200 тис. підвальних та інших заглиблених приміщень у приватних садибах (переважно у селах). У них можуть сховатися понад 700 тис. людей (64% прикарпатців).

Ці захисні споруди дають можливість помістити майже 100% жителів області, — сказав Володимир Стебницький.

Він також доручив головам райдержадміністрацій і керівникам тергромад уточнити кількість захисних споруд у районі, громаді, місті, селі, селищі. Розрахувати, скільки людей вони можуть вмістити, а також оновити або встановити покажчики руху, інформаційні таблички на входах до укриттів.

Начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації сказав, що в разі вторгнення місцеві теле- та радіокомпанії оповіщатимуть людей. Цей алгоритм в ОДА відпрацювали.

У територіальній системі централізованого оповіщення використовуються дві радіохвилі та чотири телеканали, в місцевих системах — вісім радіохвиль та сім телеканалів. Також для оповіщення використовуються сайт облдержадміністрації та 10 найпопулярніших інформаційних сайтів області, — розповів Володимир Стебницький.

З його слів, у 2021 році фахівці провели 48 перевірок системи оповіщення. Вони підтвердили її працездатність. Володимир Стебницький додав, що керівникам тергромад необхідно передбачити фінансування для модернізації місцевих систем оповіщення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...