Мед Атлант

“Нескорений Майдан”: у Франківську відкрили фотовиставку присвячену Революції Гідності. ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні, 18 лютого, о 15:00 в Івано-Франківську в музеї Небесної Сотні відкрилася фотовиставка “Нескорений Майдан: 2014–2022”.

Її автором є київський фотохудожник, журналіст, безпосередній учасник Революції Гідності Олександр Тимошенко. Знімки зроблені у період з 26 листопада 2013 року по 18 лютого 2014 року.

Проєкт, який сьогодні тут показують, вже був у багатьох містах і нарешті дійшов до Франківська. Його суть і унікальність полягає у тому, що він дуже розширений і сфотографований на багатьох локаціях Майдану. На кожній світлині є час і дата, їх можна розмістити по хронології. Сам автор тоді був поранений і проходить свідком у багатьох справах. Він був активним учасником майдану і він надалі іде до фінішу, щоб домогтися покарання для винуватців, – каже ініціатор і засновник музею Небесної Сотні Роман Бончук.
Фотограф Тимошенко після тривалого лікування у госпіталі та реабілітації опрацював архів своїх зйомок та передав його в управління  спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України.
Мета виставки: показати багатогранність Майдану і те, що він був не схожий на всі інші історичні події. Зараз по містах є 5 схожих композицій.
До Франківська ж привезли виставку з більш ніж 100 світлин.
Виставка буде тривати приблизно до 15 травня. Експозиція з фото доповнюється фільмом з усіх зібраних світлин автора під музичний супровід.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...