Мед Атлант

У франківки виявили позитивну допінг-пробу на Олімпіаді-2022

У складі збірної України на Олімпіаді-2022 друга позитивна допінг-проба.

Її здала 28-річна бобслеїстка Лідія Гунько. У допінг-пробі української спортсменки виявили заборонену речовину зі списку WADA, дигідротестостерон (більш активна форма тестостерону). Допінг-пробу Лідія Гунько здала в понеділок, 14 лютого, під час змагального періоду на Олімпіаді-2022, передає Суспільне.

Українку тимчасово усунуто від змагань, Гунько має право оскаржити це рішення в суді. Також вона має право попросити відкриття та аналіз допінг-проби “Б”.

Суспільне Спорт поки що не отримало коментарів стосовно цієї ситуації від Лідії Гунько чи представників федерації бобслею та скелетону України.

Для Гунько Олімпіада-2022 в Пекіні була першою у кар’єрі, вона загалом стала першою українкою в історії у змаганнях з бобслею на Зимових Іграх. У турнірі з монобобу Гунько фінішувала на останньому, 20-му місці.

Це уже друга позитивна допінг-проба у складі збірної України на Олімпіаді-2022: також допінг виявили у крові лижниці Валентини Камінської, яка за день після того оголосила про завершення спортивної кар’єри. Загалом на Олімпіаді-2022 виявлено три позитивні допінг-проби: дві з них – в України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...