Мед Атлант

Заборгованість клієнтів ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» зросла до понад 1 млрд гривень

Станом на 10 лютого борг споживачів перед ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» за надані послуги складає 1, 266 млрд грн.

Лише з початку 2022 року сума заборгованості населення за спожитий природній газ збільшилась на більш як 350 млн грн, повідомляє Івано-Франківськгаз Збут”

На сьогодні, єдиним дієвим способом впливу саме на злісних неплатників є передача їх справи до суду. Оскільки з середини січня Івано-Франківщина знаходиться в «червоній зоні» і згідно з законодавством на час дії адаптивного карантину, а також 30 днів по його завершенню постачальники не мають право здійснювати відключення послуги.

В компанії зазначають, що боржникам у будь-якому випадку доведеться розрахуватися за уже спожитий природній газ. ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» щомісяця розсилає близько п’яти тисяч листів-нагадувань про необхідність сплатити борг за блакитне паливо. Після отримання повідомлення про борг споживач має чотири календарні дні для сплати простроченої заборгованості у повному обсязі. Ігнорування листа з боку клієнта призведе до передачі справи до суду. А у випадку виходу Прикарпаття з «червоної зони» і відключенням від газопостачання.

ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» нагадує, що в період пандемії досить зручно здійснювати оплату за спожитий газ за допомогою онлайн сервісів, котрі дозволяють безпечно проводити розрахунки, переглядати історію платежів, контролювати зарахування оплати на рахунок:
• Особистий кабінет на сайті 104.ua;
• мобільний додаток 104 Mobile (Android) і 104 Mobile Light (iOS);
• Viber-бот 7104ua і Telegram-бот7104ua.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...