Мед Атлант

Стати на захист: Марцінків розповів про тероборону

Сьогодні, 22 лютого, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів про формування територіальної оборони.

З ініціативи міського голови військовослужбовцям, що укладуть контракт та вступлять до тероборони виплатять 20 тисяч гривень так званих «підйомних», повідомив

Тероборона — це окремі війська у складі Збройних сил, чиє основне завдання — захищати від ворога місто, критичну інфраструктуру, виявляти диверсантів, які можуть працювати в місті. Впродовж останнього часу актуальність у формуванні тероборони суттєво зросла, – йдеться у повідомленні.

Про головні завдання, як потрапити та що чекає на добровольців розповів командир бригади територіальної оборони, підполковник Юрій Копадзе.

Вже з січня цього року в області сформовані 8 військових частин територіальної оборони. Батальйон створений також і у Франківську. Та визначені 12 основних завдань для забезпечення життєдіяльності нашого міста. У законі чітко прописана побудова територіальної оборони: це військова складова, військово-цивільна та цивільна складова. А основне завдання в максимально стислі терміни організувати роботу, забезпечити необхідними запасами та підготувати населення до територіальної оборони, – прокоментував Юрій Копадзе.

За словами підполковника штат становить близько 400 осіб. В місті дислокується управління бригади та міського батальйону. Наразі опрацьовують оптимальне розташування для дислокації. Формування тероборони складається з діючих військових та резервістів.

Долучитися до лав тероборони можуть і жінки і чоловіки. Також військовозобов’язані, та ті хто не стоїть на обліку.Щодо вікових обмежень, то це з 18 по 57 років. Будь-який громадянин може звернутися до центру комплектування та соціальної підтримки (військкомат). Там формується облікова картка. Опісля з документами звертається до тероборони, де заключається контракт. Контракт укладається на 3 роки.

Телефони, за якими мешканці Івано-Франківської територіальної громади можуть більше дізнатися про службу в бригаді територіальної оборони області, чи у батальйоні територіальної оборони міста:

черговий Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки
0342 75-46-43, – 067 371-01-42
командування батальйону
098 984-38-55, – 066 908-91-65
командування бригади
063 073-25-10

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...