Мед Атлант

У Калуші судили чоловіка, який побив дружину лопатою

Суд розглянув кримінальне правопорушення щодо чоловіка, який вчинив умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження, яке не є небезпечним для життя, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров`я своїй дружині.

Про це повідомляє Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області. Згідно обвинувального акту чоловік, перебуваючи вдома за місцем свого проживання, діючи умисно, вчинив конфлікт зі своєю дружиною, в ході якого завдавати удар дерев`яною лопатою по правому плечі, один удар даною лопатою по пальцях правої руки, два удари цією ж лопатою по голові, після чого лопата розломилася навпіл.

Тоді чоловік завдавав удар кулаком правої руки у нижню щелепу та один удар кулаком правої руки у ніс, в результаті чого причинив потерпілій тілесні ушкодження у вигляді закритого перелому першої п’ясної кістки правої кисті із незначним зміщенням відламків, закритого перелому спинки носа із незначним зміщенням відламків, закритої черепно-мозкової травми зі струсом головного мозку, та забою м`яких тканин тіла.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення визнав, щиро розкаявся, попросив вибачення у потерпілої, просив суворо не карати.

Потерпіла вказала, що жодних претензій до обвинуваченого не має, вони примирились, просила не позбавляти волі.

Суд вивчивши матеріали справи дійшов до висновку, що вина обвинуваченого у вчиненому ним кримінальному правопорушенні доведена повністю, а його дії слід кваліфікувати як умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у статті 121 Кримінального Кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров`я.

Таким чином суд визнав винуватим чоловіка та призначив йому покарання 1 рік позбавлення волі. Однак звільнив від відбування покарання з випробуванням та встановив йому іспитовий строк 1 рік.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...