Мед Атлант

Поліцейські Івано-Франківщини закликають не порушувати ПДР: майже пів тисячі нетверезих водіїв у 2022 році

З початку 2022 року працівники груп реагування поліції Івано-Франківської області склали 314 протоколів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, ще 258 протоколів оформили франківські патрульні.

За порушення поліцейські склали на водіїв адмінпротоколи за статтею 130 “Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції” Кодексу України про адміністративні правопорушення. Їх скеровано до суду.
Крім того, у цьому році за участю нетверезих водіїв сталося 39 аварій в Івано-Франківській області, 7 з яких із потерпілими.
Поліцейські Івано-Франківщини вкотре наголошують: стан алкогольного чи наркотичного сп’яніння знижує увагу та швидкість реакції. Нетверезий водій викривлено сприймає навколишнє оточення. Ці чинники можуть стати причиною ДТП з тяжкими наслідками – довготривалою втратою здоров’я або навіть загибеллю людей. За такі дії законодавством передбачена не тільки адміністративна, але й кримінальна відповідальність.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...