Мед Атлант

У Франківську багатодітним матерям вручили звання “Мати-героїня”

Сьогодні, 23 лютого, відбулось вручення нагрудних знаків та посвідчень до почесного звання «Мати-героїня» багатодітним матерям Івано-Франківського району.

На виконання Указу Президента України Володимира Зеленського № 655/2021 від 14.12.2021 «Про присвоєння почесного звання «Мати-героїня» голова Івано-Франківської районної державної адміністрації Олександр Ярощук урочисто вручив нагрудні знаки та посвідчення до почесного звання «Мати-героїня» багатодітним матерям Івано-Франківського району.

Почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

Присвоєння зазначеного звання надається тим жінкам, які відмінно виконали свій материнський (батьківський) обов’язок щодо виховання дитини, піклування про її здоров’я, фізичний, духовний і моральний розвиток, навчання, створювали належні умови для розвитку її природних здібностей, поважали гідність дитини, готували її до самостійного життя та праці.
Згідно з рішенням управління соціального захисту населення Івано-Франківської районної державної адміністрації про призначення допомоги сім’ям з дітьми нагородженим виплачено одноразову грошову допомогу.



Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...