Мед Атлант

В Івано-Франківську реорганізують рух на проблемному перехресті. ФОТО

У місті Івано-Франківську є декілька місць, де постійно трапляються ДТП. Одне із них – кільце на перехресті вулиць Гетьмана Мазепи – Довженка – Крихівецька – набережна ім. В. Стефаника.
Фото із численними ДТП на цій ділянці, зокрема з летальними наслідками, можна побачити в мережі Інтернет, повідомив заступник міського голови Михайло Смушак.
“Особливо небезпечним дане кільце було за наявності по його периметру бетонного відбійника. При зіткненні із ним, шансів вижити було вкрай мало. Відбійник ми свого часу переробили, чим врятували не одне життя. Але кількість аварій при цьому не зменшилась. Їх причиною є відсутність на даному перехресті засобів заспокоєння та впорядкування дорожнього руху”, – пише Смушак.
Найдешевшими, найефективнішими та найдоцільнішими такими засобами в цьому місці є направляючі острівці безпеки. Їхнє завдання: по-перше – підвищити безпеку для усіх учасників дорожнього руху; по-друге, впорядкувати рух транспорту; по-третє – збільшити пропускну спроможність.
“Нами напрацьовано новий проєкт організації дорожнього руху на перехресті вулиць Гетьмана Мазепи – Довженка – Крихівецька – набережна ім. В. Стефаника, який ми уже почали реалізовувати. Проєктом, зокрема, передбачено облаштування 4-х направляючих острівців безпеки, асфальтування дорожнього покриття, нанесення пластиком дорожньої розмітки згідно нової схеми”, – додав заступник.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...