Мед Атлант

Як людям з інших областей отримати замісну терапію в Івано-Франківську

На Івано-Франківщині люди з інших областей України можуть отримати замісну підтримувальну терапію через благодійний фонд “Захід Шанс”. З початку військового вторгнення цією нагодою скористалися чотири людини, які приїхали з “гарячих” точок держави.

Про це Суспільному розповів очільник благодійної організації Олександр Гринь. Він також керує проєктом Глобального фонду з психосоціального супроводу пацієнтів замісної терапії в області.

“Переселенці, які приїжджають сюди, одразу звертаються в організацію або через когось дізнаються. Ми допомагаємо, ставимо їх на програму переважно упродовж дня. Проблем поки що не виникало”, — розповів Олександр Гринь.

Для ефективної роботи, каже керівник благодійної організації, співпрацюють з департаментами охорони здоров’я.

Також волонтери організації надають послуги з профілактики ВІЛ-інфекції та туберкульозу.

“Ми працюємо у камерному режимі, проте цілий день. Волонтери розвозять велосипедами необхідні медикаменти пацієнтам. Так само тестують на ВІЛ та гепатит, консультують телефоном”, — каже Олександр Гринь.

Звернутися за допомогою до благодійного фонду “Захід Шанс” можна за телефоном: 066 915 46 23 або прийти за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Довга, 60.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...