Мед Атлант

На Буковині затримано молдованина – судитимуть за незаконне переміщення осіб через державний кордон

Учора близько опівдня співробітники оперативних підрозділів Держприкордонслужби виявили неподалік кордону з Молдовою трьох чоловіків. Невідомих прикордонники затримали в межах Дністровського району.

Як з’ясувалося, окрім двох громадян України, які підлягають призову на військову службу, був і 38-річний громадянин Молдови. Саме останній організував незаконну схему переміщення осіб через державний кордон. Іноземець за свої послуги отримував кругленьку суму з кожної особи, котрі намагалися уникнути мобілізації.
За скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України Дністровським РВ Національної поліції розпочато досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області.
Нагадаємо, за організацію перетину держкордону поза пунктами пропуску на Буковині було затримано жителя Хмельниччини. Понад 100 тис. доларів США організатор протиправної схеми зібрав з ухилянтів від військової служби. Однак чоловіка було затримано та оголошено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...