Мед Атлант

Освітні заклади Івано-Франківська перетворилися на багатопрофільні пункти

Освітні заклали Івано-Франківська реагують на виклики і гуртуються. Зараз там приймають внутрішньо переміщених осіб, також збирають допомогу, плетуть маскувальні сітки тощо.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Наші жінки плетуть сітки, збирають допомогу. Навчальні заклади зараз стали центрами допомоги потребуючим і нашим воїнам ЗСУ. Це зараз дуже важливо. Освітянська громада і громада Івано-Франківська оперативно реагує на ті виклики, які сьогодні стоять перед нами. На жаль сьогодні у нашій державі війна. Тому ми повинні докладати зусиль, щоб допомогти одне одному, – запевнив Марцінків.

Директор одного з місцевих ліцеїв, пан Микола, розповідає, що на базі закладу діє соціальна їдальня, де можуть приходити похарчуватися евакуйовані, які проживають в цьому мікрорайоні. А також не відмовляють людям, які приходять і купують обід за соціальною ціною. За його словами, педагоги ліцею працюють в три зміни. А також постійно долучаються до допомоги батьки учнів, волонтери.

Хочу подякувати за те, що привозять продукти, медикаменти. Також у нас є ініціатива для допомоги чотирилапим. Ми збираємо корми для того, щоб відправити на схід для тих притулків, які не мають чим харчувати залишених собак і котів. Також тривалий час жінки плели маскувальні сітки. Все, що можемо робити на місці – робимо. А діток, батьки яких вирішили залишитись тут, зараховуємо до учнів нашого ліцею, будемо їх навчати, – ділиться директор навчального закладу.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...