Мед Атлант

На Франківщині понад 160 тисяч дітей повернулися до дистанційного навчання

В Івано-Франківській області понад 160 тис. дітей розпочали дистанційне навчання з 14 березня.

Про це кореспондентці Суспільного повідомив заступник департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації Андрій Сташків. Освітній процес відновили у школах, професійно-технічних училищах та коледжах.

Також дистанційне навчання на Прикарпатті відновили й для дітей, які переїхали сюди з регіонів, де зараз тривають бойові дії. За словами Андрія Сташківа, на Франківщині зареєструвалися понад 4 500 дітей з інших областей України.

“Реєструються також і діти, які виїхали за кордон зі своїми батьками — з Польщі, Німеччини, Латвії, з Італії навіть реєструються для того, щоб навчатися. Ми з ними поспілкувалися, і якщо вони дійсно хочуть тут вчитися, то ми учням надаємо таку можливість. Вони навчатимуться дистанційно за допомогою різних систем, які школи мають для онлайн-навчання. Відсьогодні майже всі розпочали освітній процес”, — сказав Андрій Сташків.

Понад 100 прикарпатських учнів доєдналися до дистанційного навчання з-за кордону, куди виїхали через війну в Україні, розповідає заступник департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації.

Приблизно 10 тис. студентів відновили онлайн-навчання в професійно-технічних закладах освіти та коледжах області. З них — приблизно 30 людей з інших областей України зареєструвалися в профтехучилищах, 40 — у коледжах.

Учні та студенти, які переїжджають на Івано-Франківщину з інших регіонів, й надалі зможуть продовжити реєстрацію для проходження онлайн навчання.

Для цього достатньо лише заповнити форму:

  • для учнів шкіл — https://bit.ly/3CS25q1;
  • для учнів професійно-технічних закладів освіти — https://bit.ly/3i12EE8;
  • для студентів фахової передвищої освіти — https://bit.ly/3w6Oh9w.

Також зареєструватися можна на сторінці департаменту освіти та науки обласної військової адміністрації в Інтернеті.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...