Мед Атлант

В Україні планують різати російську техніку на металобрухт

Українська асоціація вторинних металів (УАВтормет) вивчає світовий досвід для переробки військової техніки на металобрухт.

Про це асоціація повідомила у Facebook, пише Суспільне.

Голова правління брухтопереробного підприємства “Інтерпайп Втормет” Валентина Макаренко повідомив, що в Україні був дефіцит брухту, якй є стратегічною сировиною.

“На жаль таким чином у нас трішки його додалося. Але ми з ним упораємося, ми його переробимо. Це потрібний нам продукт”, прокоментував Макаренко в ефірі телеканалу “24 Україна”.

При цьому він зазначив, у військовій техніці є своя специфіка, тому броня, яка є високолегованою сталлю широко використовується у металургійному виробництві не буде.

«Але є специфічні замовлення ДСС, ливарних виробництв малої потужності. За якийсь період ми його (брухт – ред..) переробимо і звичайно у нас будуть добрі орала», – сказав експерт.

Щодо справної техніки, то, за його словами, це військовий трофей. І, відповідно до “Закону про металобрухт”, фізособа може здати уживану техніку, зокрема танк чи БТР, на брухт і отримати за це гроші, без стягнення податків. За словами Макаренка, до війни такий брухт коштував 9 тисяч гривень за тонну.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...