Мед Атлант

Збитки інфраструктури України нині становлять 62,6 млрд доларів

Збитки, нанесені інфраструктурі Україні у війні, яку розпочала Росія, станом на 17 березня становлять 1,8 трлн гривень або 62,6 млрд доларів.

Про це свідчить аналіз, що здійснюється в рамках проєкту “Росія заплатить” командою KSE Institute (аналітичний підрозділ Київської школи економіки) та волонтерами із партнерських організацій, зокрема, із Центру економічної стратегії та “Prozorro.Продажі”, пише Суспільне.

Загалом, за тиждень збитки, нанесені інфраструктурі Україні, виросли щонайменше на 330 млрд гривень або 8,3 млрд доларів.

В цілому, за розрахунками KSE Institute, з початку військової агресії Росії проти України 24 лютого, в Україні було пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 411 закладів освіти, 36 закладів охорони здоров’я, 1600 житлових будинків, 26 заводів або їхніх складів, 15 аеропортів, 6 ТЕС / ГЕС. Крім того, “втрачено” понад 15 тисяч кілометрів автомобільних доріг, 5 тисяч кілометрів залізничних шляхів, зруйновано чи виведено з ладу 15 аеропортів, 350 мостів та мостових переходів.

втрати економіки

Ці розрахунки побудовано на аналізі кількох тисяч публічних повідомлень від громадян, уряду, місцевих органів влади щодо втрат та пошкоджень по всій країні. Дані оцінки не є вичерпними, кажуть аналітики. Адже інформація про численні пошкодження та руйнування може не доходити через відсутність можливості у громадян, місцевих та державних органів влади оперативно фіксувати завдані пошкодження у розрізі кожного міста та населеного пункту. Також оцінка не враховує інформацію щодо шкоди, завданої внаслідок бойових дій, мінування, природнім ресурсам, тваринному господарству, запасам компаній на складах і в магазинах, рухомого майна, військового майна, майна телеком-операторів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...