Мед Атлант

Марцінків закликає проводити “лагідну українізацію”

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків просить переселенців поважати традиції та звичаї нашого регіону, бути обережними у висловлюваннях.

Пости у соцмережах про мову нічого не дадуть окрім розпалювання ворожнечі і ненависті. Ми з вами сьогодні повинні максимально концентруватися на перемозі і мобілізувати для цього всі ресурси. Ворог сьогодні хоче нас розсварити і виснажити. Тому, проявляймо розум і не піддаваймось на його провокації. Давайте проводити лагідну українізацію, – каже мер.

Марцінків каже. що мешканці міста проявляють гостинність.

Але сьогодні бачимо речі, які дратують ВСІХ. Наприклад хаотичне паркування. Тому прошу всіх: давайте будемо ввічливими, людяними і поважаймо один одного, – додав очільник міста.

Нагадуємо, усім переселенцям потрібно зареєструватися у ЦНАПах чи соціальних їдальнях. На сьогодні у нашій громаді 5237 переселенців стали на облік у військкомат, 1150 призвані у ЗСУ. Наголошу: служіння у ЗСУ, добровольцях чи теробороні – це не покарання. Це велика честь. І в обороні не потрібні пияки, тому прошу не пишіть такі пости. Адже там мають бути люди, на яких можна покластися, там мають бути надійні побратими.

Ворог сьогодні хоче нас пересварити, щоб ми тікали. Обстрілами по Україні хоче, що українці максимально виїжджали. Та саме зараз буде багато чого залежати від нас, чи ми подолаємо ці виклики, – підсумував Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...