Мед Атлант

У Бурштині волонтери виготовляють консерви з м’ясними кашами на фронт. ФОТО

Волонтери спільноти “Твори добро” благодійного фонду “Карітас” у Бурштині на Івано-Франківщині почали готувати гречані та рисові каші з м’ясом для воїнів ЗСУ. Першу партію уже планують передавати на передову.

Про це в етері Українського радіо Карпати розповіла волонтерка Мар’яна.

“У нас був задум щось почати готувати для воїнів на передовій. Ми поспілкувалися із шеф-кухарем, який сказав, що консервована каша з м’ясом для українських бійців буде найефективнішою. Тому що це може бути ситним обідом чи вечерею. Таку кашу можна споживати й холодною, і підігрітою. Це була ідея буквально двох днів. У п’ятницю вранці ми порадилися, а в суботу вже приготували першу партію”, — каже Мар’яна.

З її слів, волонтери зготували 130 банок консервації й вже готуються передати каші на фронт. За день вони можуть виробляти від 100 до 130 закруток.

“Це — та кількість каші, яку можна одразу впродовж дня законсервувати. Адже у нас немає великих автоклавів, щоб готувати більше. Поки що для консервації використовуємо рис та гречку, оскільки вони ситні. Інші ж крупи, наприклад, пшенична чи ячмінна, у закрутках збиваються. Можливо, з часом будемо пробувати й інші крупи”, — говорить Мар’яна.

За її словами, найбільше зараз бракує м’яса. Продукти закуповують за гроші жертводавців і самих волонтерів спільноти “Твори добро”. Також жителі громади приносять крупи, моркву та цибулю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...