Мед Атлант

Тонкощі вибору ліжка для відпочинку

Хороший сон сприяє оздоровленню та відпочинку організму, а також перешкоджає розвитку значної кількості хронічних захворювань. Доведено, що половина випадків болю в спині обумовлені саме неправильним спальним місцем. Якщо придбати ліжко хорошої якості, яке ідеально підходить під анатомічні особливості сплячої людини, вдасться прибрати значну кількість больових відчуттів.

Як обрати ліжко для відпочинку?

Щоб добре виспатися, необхідно придбати максимально велике ліжко на сайті barin.ua/krovati/, яке можете собі дозволити. Однак варто враховувати, що його розмір повинен дозволяти без перешкод пересуватися по кімнаті. Стандартне значення довжини дорівнює 190 см. Але якщо зріст сплячої людини більший, можливо доведеться купувати ліжко під замовлення. Зараз у магазинах можна знайти спальне ложе, довжиною 215 см. Оптимальний варіант, якщо довжина ліжка на 15-20 см перевищуватиме зріст людини, яка на ній відпочиватиме. Це дозволить не тільки відпочити, але й закинути руки за голову і не зачепити нікого поруч.

Обираючи ліжко, враховують ще ряд тонкощів:

  • Відстань між ліжком і стіною повинна становити не менше 60 см. Саме така відстань дозволяє без перешкод переміщатися по кімнаті.
  • Параметр висоти повинен бути таким, щоб людина могла спокійно лягати та вставати зі спального ложа. Молодим людям ідеально підходить невисоке ліжко-подіум. Однак людина у віці повинна віддати перевагу більш високим варіантам. Оптимальна висота ліжка 60-80 см.
  • Обираючи висоту ліжка, враховують зріст людини. Необхідно, щоб у вертикальному положенні коліна людини упиралися в верхню частину матраца.

Яка форма ліжка найкраща?

Зараз у компанії “Barin House” можна йти ліжка прямокутної та круглі форми. Саме круглим ліжкам віддають перевагу молоді сім’ї, у яких ремонт виконаний в стилі модерн або індастріал. Такі ліжка виглядають ефектно, але провокують виникнення значної кількості проблем. Дуже складно підібрати постільну білизну під такі ліжка. Можливо доведеться виготовляти постільну білизну і покривала на замовлення.

Важливе значення має конструкція каркаса. Він може бути виготовлений у вигляді двох опорних спинок і бічних частин. Нерідко виготовляють ліжка з чотирма опорними ніжками. Обрати відповідний каркас можна враховуючи вимоги замовника. Незалежно від конструкції, якісні вироби можуть служити довго. Однак вважається, що опори з великою площею менше схильні до поломок. А ліжко, яке має ніжки, виглядає краще. Крім того, воно спрощує процес прибирання. Сім’ям з дітьми варто звернути увагу на ліжка з ящиками для постільної білизни та домашнього текстилю.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...