Мед Атлант

На Прикарпатті встановлюється заборона рибальства під час нерестового періоду

З метою забезпечення охорони, відтворення рибних запасів та інших водних біоресурсів наказом Івано-Франківського рибоохоронного патруля від 30 березня 2022 року № 10 на території Івано-Франківської області забороняється будь-яке рибальство.

Добування водних біоресурсів під час нересту заборонено у водних об’єктах з природним відтворенням в таких межах і у такі терміни:
– в р. Дністер з усіма притоками та водосховищами – з 11 квітня по 20 червня;
– в р. Прут з усіма притоками – з 11 квітня по 30 травня;
– в придаткових системах водойм (протоках, гирлах, озерах та інших водоймах, в т.ч. тих, які тимчасово заливаються водою в період весняної повені) – з 11 квітня по 10 липня.
Термін закінчення заборони на лов (добування) раків у період виношування ікри, появи личинок, першої линьки у 2022 році – 30 червня.
Як виняток, рибалкам-любителям надається право обмеженого вилову риби однією вудкою (поплавцевою або донною) з одним гачком та одним спінінгом з блешнею, у світлу пору доби, дотримуючись норми вилову риби – до 3 кг, лише з берега на визначених ділянках водойм.
Ознайомитись із переліком ділянок водойм, де дозволено любительське і спортивне рибальство у весняно-літній нерестовий період 2022 року (та відповідною інтерактивною картою) можна на сайті Івано-Франківського рибпатруля за посиланням:
Нагадуємо, що в Івано-Франківському рибпатрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80. За цим номером громадяни можуть повідомити інформацію про браконьєрство, миття транспорту в прибережних захисних смугах та руслах річок, продаж заборонених знарядь лову і незаконний збут водних біоресурсів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...