Мед Атлант

У Рогатині сплели 85 маскувальних сіток для ЗСУ.ФОТО

На Рогатинщині сплели 85 маскувальних сіток для Збройних сил України.

Про це повідомляє Рогатинська МТГ.

Постійним «цехом» з виготовлення такого маскування для захисників стало приміщення Рогатинського центру дитячої та юнацької творчості.

Щодня у різний час сюди сходяться небайдуже жіноцтво, щоб нанизати свій клаптик допомоги в українську перемогу.
Волонтери центру зізнаються, долучаються не тільки дорослі. Виявили бажання допомогти захисникам також діти. Ріжуть вдома на смужки старі речі кольору хакі й літні люди і приносять їх у Рогатинський Цдют, – йдеться у повідомленні.

Сьогодні на рахунку центру 85 маскувальних сіток. Найбільші з них були виготовлені розміром 12 на 8 метрів, а найменші 3х3 метри.

За основу беруть сітки, на них закріплюють фрагменти тканини, вирізані з непотрібного одягу. Тканину приносять із дому земляки. Спершу у роботі використовували куповану сітку, яку також передавали небайдужі краяни. А коли її почало не вистарчати, волонтери знайшли інший варіант. Викладач гуртка народних ремесел Богдан Стиславський сам зробив приладдя і навчив охочих плетсти сітку, – пишуть на сторінці громади.

Маскування забирають волонтери й везуть захисникам на передову. Їж використовують для військової техніки та інженерних споруд.

Рогатинські волонтери наголошують, що сьогодні їм бракує тканин темних кольорів (хакі), а також робочих рук. Тому просять небайдужих приходити у Рогатинський ЦДЮТ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...