Мед Атлант

Вигідні закупи у воєнний час: Франківськ продовжить ярмаркувати

В Івано-Франківську по суботах продовжать ярмаркувати біля стадіону “Рух”.

Про це повідомив мілький голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Свою продукцію привезли близько 30 виробників. Здебільшого були представники нашої громади. Але Франківськ закликає охочих з усієї області.

За словами міського голови Руслана Марцінківа, якщо людина має змогу і хоче поторгувати продукцією власного виробництва – то місто охоче підтримує таке бажання. Ярмарок – це місце, де продавець може поторгувати не оплачуючи за місце.

Ініціювали таку першу ярмарку з метою підтримати сільськогосподарських виробників. А також дати мешканцям громади і ВПО можливість купити продукти від виробника без посередників. Тож ми знижуємо ціну і даємо можливість прямого контакту. Я думаю, що вона буде традиційною по суботах на цьому місці. І будемо збільшувати кількість виробників, – каже Руслан Марцінків.

Також очільник громади додає, переживали, як пройде ярмарок, бо вперше доводиться проводити його під час війни.

Нам це важливо робити, тому що ми є тилом і нам потрібно буде не тільки себе прогодувати, а й забезпечувати продуктами інші регіони, де будуть йти військові дії, і забезпечувати наші Збройні сили України. Тому й наголошую, що дуже важливо сьогодні засадити кожен клаптик землі. У нас в 90-их роках понабирали багато землі, і я вважаю, що зараз не час, щоб вона пустувала. Земля має оброблятися, – впевнений міський очільник.
Щоб долучитися до торговиці, слід зголоситися до відповідного департаменту або до заступника мера Віталія Федоріва – він безпосередньо займається питанням ярмарку.
Ярмарком ми хочемо привернути увагу до продуктового забезпечення в умовах війни місцевого населення і людей, які прибули у наше місто та область. У нашій громаді є 18 сіл, які мають добрі сільськогосподарські традиції, птахівництво. В силу багатьох причин це треба посилювати. І ми будемо все робити для того, щоб надати можливість як для розвитку фермерських господарств, так і для продажу, – каже Віталій Федорів.
За його словами, контактують з виробниками безпосередньо телефоном та будуть збільшувати їхню кількість.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...