Мед Атлант

Вже можна жити: в Івано-Франківському університеті нафти і газу готові приймати переселенців

Гуртожиток Івано-Франківського національного університету нафти й газу, який ремонтують для заселення людей з інших областей України, може приймати перших жителів.

Хоча облаштування приміщення ще триває, в окремих кімнатах вже можуть жити перші мешканці, пише Суспільне.

В гуртожитку спочатку планували провести косметичний ремонт, проте за місяць роботи завдяки волонтерам вдалося повністю відремонтувати один із поверхів, розповідає професорка університету нафти й газу Ліліана Гораль. На трьох інших поверхах зробили поточний ремонт.

“У всій споруді поміняли водопровідну мережу, електромережу, підвели тепло, зробили косметичні ремонти в кімнатах — поміняли шпалери, побілили кімнати, поставили ліжка. У нас — готові кімнати на кількох поверхах, готові кухні, працюють бойлери, душові”, — каже Ліліана Гораль.

У гуртожитку є 61 кімната. В них можна вмістити до 200 мешканців. Поселяти людей, зі слів Ліліани Гораль, можна вже зараз — на тих поверхах, де закінчили ремонт. Проте людям, які житимуть в гуртожитку, потрібно буде платити за комунальні послуги.

Частина меблів, якими обладнали кімнати, вже були в гуртожитку, частину дали небайдужі містяни. Четвертий поверх повністю обмеблювала одна з компаній Івано-Франківська. Архітекторка Анастасія Пономарьова каже, намагалися облаштовувати кімнати якомога раціональніше.

“Є додатковий простір для зберігання під ліжками, що стало важливим критерієм вибору саме металевих конструкцій перед дерев’яними, хоча ціна така сама. Також для зберігання ми придумали авторські шафи. Це — дизайн, який ми розробили разом з партнерами “Metalab”, — каже Анастасія Пономарьова.

Станом на 7 квітня на Івано-Франківщину прибули 125 тисяч вимушених переселенців, повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...