Мед Атлант

Прикарпатські лікарні отримали допомогу з Німеччини та Угорщини. ФОТО

Медзаклади Прикарпаття отримали допомогу з Німеччини та Угорщини.

Про це повідомили на Facebook-сторінці департаменту охорони здоров’я обласної військової адміністрації.

Зокрема 10 апаратів штучної вентиляції легенів надала Угорська екуменічна служба допомоги. Їх розподілять у лікувальні заклади області.

Також гуманітарну допомогу від колег з Німеччини отримав Івано-Франківський обласний центр паліативної допомоги. Її надали керівник Йоганнес-госпісу Людгер Прінц та голова Академії з паліативної допомоги при Йоганнес-госпісі у місті Мюнстер Андреас Штелі.

“В умовах воєнного стану важче функціонувати й лікувальним закладам, тому іноземні колеги раз за разом надсилають вантажі з харчами, медикаментами, засобами гігієни та навіть медичним обладнанням”, — повідомив директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко.

Хоспіс отримав функціональні ліжка, матраци, постільні комплекти, перев’язувальні матеріали, підгузки для дітей та дорослих, інфузомат, монітори для пацієнтів та харчі.

За словами очільниці хоспісу Ірини Слугоцької, це вже — не перша гуманітарна допомога від німецьких колег для їхнього закладу.

“Між хоспісами Івано-Франківська та Мюнстера склалися хороші партнерські взаємини ще з 2017 року. Йоганнес-госпіс неодноразово надавав та організовував транспортування в Україну функціональних ліжок в мирний час і продовжує допомагати й під час війни з російським агресором”, — каже Ірина Слугоцька.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...