Мед Атлант

Збирали гроші для ЗСУ: у Франківську зіграв академічний симфонічний оркестр. ФОТО

Академічний симфонічний оркестр обласної філармонії імені Іри Маланюк зіграв у середмісті Івано-Франківська. Музиканти організували виступ, щоб зібрати гроші для допомоги Збройним силам України.

Художній керівник та головний диригент оркестру Сергій Черняк розповів, що артисти виконують твори українських композиторів — Скорика, Лисенка та Кос-Анатольського, пише Суспільне.

“Усі філармонії, усі колективи зараз підтримують наші Збройні сили, наш дух. Раніше була така акція “Вільне небо”. Ми переносили наш виступ через погодні умови, але сьогодні ми нарешті зіграємо”, — каже Сергій Черняк.

Послухати оркестр прийшов переселенець з Києва Дмитро Перов, який приблизно місяць тому переїхав в Івано-Франківськ.

“Дуже подобається, як виступають музиканти філармонії. Вражає якість виконання, атмосфера. В такий важкий час це надихає боротися далі”, — каже Дмитро Перов.

Зупинилася послухати виступ оркестру й франківка Людмила.

“Я йшла на обід та почула. Вирішила зупинитися і послухати. Дуже люблю оркестри. Працюю у сфері культури, ходжу на концерти. Не можу оминути такі виступи. Це для мене — рідне”, — розповідає Людмила.

Диригувала оркестром також і Вікторія Жадько, яка в минулому була головною диригенткою симфонічного оркестру Харківської філармонії, а також співпрацювала з провідними колективами України — Національним симфонічним оркестром, оркестром Національної опери України, симфонічними оркестрами Одеси, Луганська, Львова.

Під її диригуванням музиканти симфонічного оркестру обласної філармонії імені Іри Маланюк виконали твори Мирослава Скорика.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...