Мед Атлант

На Франківщині детективи НАБУ затримали на хабарі працівників СБУ та Нацполіції.ФОТО

Сьогодні, 16 квітня, детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП викрили «на гарячому» посадовців Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області та Слідчого управління Нацполіції.

Про це повідомляє  НАБУ.

За даними слідства, старший оперуповноважений УСБ України в Івано-Франківській області та один із посадовців слідчого відділу СУ ГУНП цієї області вимагали та одержали неправомірну вигоду за вчинення слідчих і процесуальних дій стосовно підозрюваного у кримінальних провадженнях за фактами незаконного зберігання та збуту наркотичних засобів. Йшлося про можливий вплив на суддів при зміні запобіжного заходу – за це правоохоронці вимагали 9 тис. дол. США, а також можливу зміну підслідності, яку «оцінили» у 15 тис. дол. США. Їх викрили «на гарячому», під час одержання чергового траншу неправомірної вигоди у 10 тис. дол. США.

НАБУ та САП встановили, що окрім надання неправомірної вигоди, з метою штучного створення правових підстав для зміни підслідності в одному з кримінальних проваджень, підозрюваний мав фактично підкинути в заздалегідь визначене викритими правоохоронцями місце в житлі його спільника психотропну речовину (амфетамін), що потягло б за собою подальше незаконне притягнення особи до кримінальної відповідальності.

Вирішується питання про повідомлення їм про підозру.
Також НАБУ та САП перевіряють можливу причетність викритих правоохоронців до вчинення інших злочинів, зокрема у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...