Мед Атлант

Калушанина взяли під варту у залі суду: мав при собі зброю та наркотичні речовини

Сьогодні, 18 квітня, суд завершив розгляд справи про обвинуваченню мешканця Калуша.

Про це повідомляє Калуський мікрорайонний суд Івано-Франківської області.

Згідно обвинувального акту чоловік носив із собою холодну зброю без передбаченого законом дозволу, незаконно придбав і зберігав з метою збуту та незаконно збув амфетамін, а, також, незаконно придбав та зберігав психотропну речовину без мети збуту.

За матеріалами справи обвинувачений з корисливих мотивів влітку минулого року незаконно збув за 300 грн. психотропну речовину, обіг якої обмежено – амфетамін. Також, за невстановлених досудовим розслідуванням обставин він придбав у власність три таблетки, які містять особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – 3,4-метилендіоксиметамфетамін (МДМА). Ці три таблетки він зберігав в автомобілі без мети збуту. Також в автомобілі він перевозив придбаний мисливський ніж, який є холодною зброєю.

Під час судового розгляду обвинувачений не визнав своєї вини у вчиненні кримінальних правопорушень, які йому інкримінуються, проте визнав і підтвердив окремі обставини вчинення кримінальних правопорушень, які викладені в обвинувальному акті.

Захисник під час судового розгляду просив виправдати його підопічного, оскільки на його думку немає доказів вчинення кримінальних правопорушень.

Суд ґрунтуючись на всебічному, повному та неупередженому дослідженні всіх обставин справи, оцінюючи кожний доказ з точки зору належності, допустимості, достовірності, а їх сукупність – з точки зору достатності та взаємозв’язку, прийшов до висновку, що вина обвинуваченого доведена повністю.

При призначенні покарання, суд враховував, що скоєні злочини, у сфері обігу наркотичних засобів відносяться до категорії тяжких злочинів, які негативно впливають на життя, здоров`я та благополуччя людей і становлять реальну загрозу здоров`ю населення та генофонду нації. Таке правопорушення вчинено умисно, що має надзвичайно високий рівень суспільної небезпеки, зумовленої тяжкими наслідками для суспільства. Відтак, цей злочин порушує основоположні цінності суспільства, він призводить до суттєвого погіршення криміногенної обстановки, як в масштабах Івано-Франківської області, так і всієї держави, призводить до формування негативного іміджу держави на міжнародній арені та на шляху європейської інтеграції в контексті неспроможності держави ефективно протидіяти незаконному постачанню наркотичних засобів, як в межах України, так і із сусідніх з Україною держав.

Суд взяв до уваги те, що обвинувачений вчинив ряд умисних кримінальних правопорушень і вчинив їх будучи раніше судимим під час відбування іспитового строку за попереднім вироком суду. Також впродовж останнього року він притягувався до адміністративної відповідальності. Це на думку суду свідчить про високу ймовірність вчинення обвинуваченим інших умисних правопорушень.

У підсумку розгляду справи, суд остаточно визначив покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років. Із зали суду обвинуваченого взято під варту.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...